De jonge Ierse kunstenares Claire Morgan maakt bijzondere sculpturen met dieren die als het ware in een voorwaartse beweging zijn gevangen, zijn stilgezet in de tijd. Daarbij zijn minitieus aan elkaar verbonden kleine elementen gerangschikt in een betoverende symmetrische vorm die lijkt te zweven.

Had Het Noordbrabants Museum eerder al een unieke tentoonstelling met de werken van Georgia Russell, de conservatoren lijken een bijzondere neus te hebben voor werken van jonge kunstenaars die zich duidelijk onderscheiden van andere en weten steeds speciale tentoonstellingen te organiseren. Georgia Russell bijvoorbeeld ontleedde boeken en maakte bijzonder intrigerende kunstwerken. Hetzelfde doet Claire Morgan. Morgan symboliseert in haar werken dat de mens de natuur wil controleren en beheersen. Door plastic te gebruiken waarvan de levensduur eindeloos is, creëert ze een tegenstelling en maakt hiermee duidelijk dat de mens ook natuur vernietigt.

Al met al weer een reden om een bezoekje te brengen aan Het Noordbrabants Museum. De tentoonstelling is vanaf 8 oktober 2016 te zien tot 8 januar 2017. Natuurlijk kunnen ook anderstaligen de catalogi en onderschriften lezen. Het Noordbrabants Museum ist tweetalig en u kunt ook uit de voeten met Engels. Wij zijn blij dat wij weer een bijdrage hebben kunnen leveren aan deze tentoonstelling!